Een bord vol lekkers!

Door: Ilse Luijken19 januari 2016

We zitten al weer volop met onze neus in al het moois dat 2016 biedt. De kop is er af en we zijn allemaal volop aan de slag met fijne opdrachtgevers. Volgens goed gebruik kijken we ook altijd nog even terug op het vorige jaar. De accountant kijkt streng naar de cijfers, wij nog even naar de omvang en inhoud van onze opdrachtenportefeuille. 2015 was een geweldig jaar. Echt, een bord vol lekkers! Inhoudelijk hebben we voor jullie aan prachtige projecten mogen werken, die ons ten opzichte van 2014 11% groei brachten. We hebben een beknopt overzichtje met krijt op ons schoolbord gezet, zodat je in één oogopslag ziet voor wie we hebben gewerkt en welke omvang dat had in de totale opdrachtenstroom.

Economische thema’s waren dominant in 2015. Liefst 50% van onze inzet ging op aan werkzaamheden in de biobased economy en bijvoorbeeld zorgeconomie en innovatie in de scheepvaart. Een andere grote taartpunt betrof de 30% projecten die zich afspelen rond de thema’s ruimtelijke kwaliteit en leefomgeving.  De overige uren die we maakten zijn verdeeld over heel diverse werkzaamheden. Overigens is organisatieontwikkeling met 15% daar nog een flink deel in geweest. Vaak ging het dan om de begeleiding van opdrachtgevers bij het verhelderen en kiezen van strategische keuzes voor hun toekomst. Soms overheden, soms bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Wie naar de lijst met opdrachtgevers kijkt ziet dat de 100% Noordtij wordt ingezet voor een gevarieerde groep opdrachtgevers. De laatste jaren zien we dat het aandeel van bedrijven en kennisinstellingen steeds groter wordt en dat de provincies wat minder werk bij ons neerleggen. Gemeenten zijn ook een forse opdrachtgever in het totaal. In 2015 zien we dat daar een hele grote verscheidenheid aan opdrachten achter schuil gaat, variërend van bewonersparticipatie bij gebiedsontwikkeling en de vestiging van AZC’s, tot toekomstvisies en thema-avonden over de toekomst van het openbaar bestuur en gemeentelijke herindelingen.

Neem de tijd maar eens om de illustratie in rust te bekijken, het geeft een mooi beeld van onze inzet in 2015. En dit jaar? Zoals het nu lijkt koersen we aan op een vergelijkbaar plaatje, maar het resultaat ziet u in januari 2017!

Jaap Jepma

Terug naar overzicht