Afronden, afronden en afronden....!

Door: Ilse Luijken26 januari 2011

De laatste dagen ben ik druk bezig met afronden. Niet alleen mijn werkzaamheden bij Noordtij zijn bijna afgelopen, maar ook voor mijn studie begin ik aan een nieuwe fase. Per 1 februari start ik bij de gemeente Gaasterlân-Sleat met mijn afstudeerscriptie om mijn deeltijdopleiding Bestuurskunde af te ronden.

Dit is dus mijn laatste werkweek bij Noordtij. De tijd is voorbij gevlogen! Het grootste gedeelte van mijn tijd bij Noordtij heb ik doorgebracht in Balk, bij het projectbureau van Plattelânsprojekten Zuidwest Fryslân. Hier ben ik in augustus gestart met een project voor het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân. Hoe kun je de ´uitvoering´ van het Nationaal Landschap gezamenlijk met maatschappelijke organisaties en bedrijven actief in het gebied oppakken?

Lânskippers
Ook dit project zit in de afrondingsfase. Ik heb door een benchmark in kaart gebracht hoe andere Nationale Landschappen samenwerken met maatschappelijke organisaties en bedrijven. Daarnaast heb ik samen met gebiedscoördinator Wim van Gorkum gesprekken gevoerd met die maatschappelijke organisaties en bedrijven over de invulling van een praktische werkvorm. Uiteindelijk is hier een concreet voorstel uit voort gekomen. Daarin staan taken, werkwijze en samenstelling beschreven van de organisaties en bedrijven die actief willen bijdragen aan het onderhouden en verder ontwikkelen van het Nationaal Landschap. De strekking van het voorstel is dat zij onder de naam Lânskippers aan de slag gaan met de uitvoering van concrete projectvoorstellen. Ons voorstel is met veel instemming door de mogelijke toekomstige Lânskippers ontvangen, dus daar ben ik best trots op. Op 7 februari a.s. wordt dit voorstel aan het Gebiedsplatform voorgelegd. Spannend!

Het afgelopen half jaar heb ik het erg naar mijn zin gehad bij Noordtij. Lieve collega’s: bedankt voor de bloemen én de leuke tijd!!!

 

Trees

Terug naar overzicht