Rustig?

Door: 6 december 2010

Het is stil hier op kantoor. Ik ben hel-le-maal alleen. Vorige week was ikzelf thuis met griep, nu snottert Daan koortsig, gelukkig doet hij dat in huiselijke kring. Trees zit het merendeel van de week bij Plattelandsprojecten Zuidwest Friesland en is alleen op woensdag hier op kantoor. Jaap heeft een onwaarschijnlijk volle agenda en begint deze week in Maarssen. Met de aftrap van de IJsselmeerweek van het Deltaprogramma. En Rianca? Die zit waarschijnlijk lekker thuis op de bank. Mét zwangerschapsverlof!

Maar gelukkig: stil is niet niet rustig en alleen is niet eenzaam! Ik ben aan de slag met onze opdrachten voor de communicatiestructuur en -afstemming voor Oude Willem, het advies voor marketing van de Friese elfsteden én deze website. Onzichtbaar voor de bezoekers maken we deze weken de slag naar een ander cms. Door een programmeerfout konden we bijvoorbeeld nieuws en de blog niet goed updaten. Misschien lijkt het dus alsof we bij Noordtij de laatste periode niet zoveel te doen hadden, wij prijzen onszelf heel gelukkig met een mooi stabiel jaar.

Al is deze week dan wel weer wat overdreven, vooral voor Jaap. Hij is vandaag en vrijdag dagvoorzitter bij het deltaprogramma IJsselmeer, over waterpeilbeheer. Vandaag staat het gesprek van 150 maatschappelijke organisaties en beide betrokken ministeries op het programma. Morgen is Jaap weer dagvoorzitter, twee keer zelfs. Overdag leidt hij het congres van de Noordelijke Productiviteits Alliantie (in opdracht van de NOM) voor de noordelijke (proces-)industrie en haar toeleveringsketen over VCA en de vertaalslag in gedrag. 's Avonds is hij in de Eemshaven voor het gesprek over de toekomstvisie voor de Eemsdelta als mainport van Noord Nederland. Ik las vanochtend net een kort interview met Harm Post, directeur Groningen Seaports, over de inzet van de havens en bedrijventerreinen op duurzaamheid. Hoe kun je industrie, soms zware industrie en ook de omstreden kolencentrale, vestigen aan de rand van de Waddenzee? Post stuurt vanuit 'econologie', de combinatie van ecologie en economie. Dat, en met name waar de balans ligt, zal ook wel aan de orde komen dinsdagavond. 

Donderdag staat Jaap's agenda grotendeels geblokt voor de landinrichtingscommissie Drachten. Hoe het zit met de opdracht van deze commissie valt buiten mijn blikveld, ik weet wel dat de verschillende varianten van het Fries, Stellingwerfs en Gronings aan tafel worden gesproken. Mooi zo, kan Jaap z'n gespreksleidingstechnieken nog es bijslijpen.

En het blijft nog wel even stil hier op kantoor. Kan ik lekker mijn eigen muziek draaien. 

 

Saskia

 

Terug naar overzicht