Buiten wakker worden

Door: 15 oktober 2010

Noordpeil is sinds een paar weken 20 jaar. Reden voor een feestje dus! Zonder nachtbraken, want Els&co van Noordpeil wilden het landschap centraal stellen. Vanuit Noordtij hebben we meegedacht met Noordpeil en ondersteunende organisatie geleverd. Vandaar dat we op 1 september ’s ochtends om 05.30u met een stapel plankjes onder de arm klaar stonden in Abbega. Nog donker, beetje motregen en een groeiende groep mensen in wandeloutfit. Iedereen met de bedoeling het ontwakend landschap te beleven en met elkaar bij te praten. Nieuwsgierig gemaakt door de geweldig vormgegeven uitnodiging van BWH, met tenslotte de coördinaten van de startplek.

Zoiets leuks wilden wij ons allemaal niet laten ontzeggen, dus van Noordtij waren we er vier man sterk bij. Het werd zo’n ochtend waarvan je direct daarna al zegt: waarom doen we dit niet vaker? Klokslag 9 hadden we er twee heerlijke frisse ochtendwandelingen, een intens concert met poëzie (van Sytze Pruiksma en Tsjebbe Hettinga) in het kerkje van Westhem én een lekker ontbijt in de buitenlucht met veel leuke mensen opzitten. Bij de Pollepleats kregen we bovendien nog een improvisatie van Sytze en Tsjebbe, met woorden die we als wandelaars op de houten plankjes hadden gezet, geïnspireerd door het ontwakend landschap.

Genieten dus! Wij vinden het een prachtig initiatief van Noordpeil. En Ontwakend Landschap (www.ontwakendlandschap.nl) krijgt een vervolg, het stokje is overgenomen door Landschapsbeheer Friesland.

Hopelijk wordt het een lentewandeling, over een half jaar al.

 

 

Terug naar overzicht