Subnavigatie

Wat brengt u namens uw gemeente in voor de Regionale Energiestrategie?

"Wij gaan in de regio samen werken aan een Regionale Energiestrategie. Wat wil en kan onze gemeente inbrengen? Wat zijn onze voorwaarden om ruimte te geven aan duurzame energie in onze gemeente?"

In de Regionale Energiestrategie (RES) komt te staan op welke manier een regio de afspraken uit het Klimaatakkoord gaat realiseren. De taak om een RES op te stellen is vastgelegd in de Klimaatwet. Binnen een regio werken gemeenten, waterschappen en provincie samen aan een doeltreffende en passende RES. Als gemeente kun je je afvragen: Wat brengen we in als bod, zodat de RES goed past bij de visie en capaciteiten van onze gemeente, onze inwoners en de bedrijven?

Deze vraag stelde de gemeente De Wolden ons, met als toevoeging dat zij graag bij de inwoners, ondernemers en andere stakeholders wilden beginnen. Een goede basis, met aandacht voor de omgeving. Daar houden we van, bij Noordtij. Want als de basis op orde is, kun je afgewogen keuzes maken en heb je de ruimte om koers te kiezen bij lastige ontwikkelingen en opgaven. In individuele gesprekken met bewoners, een online-peiling, bijeenkomsten voor (professionele) stakeholders en inwonersavonden haalden we veel ideeën, uitgangspunten en opgaven voor de gemeente op.  

“Het hielp ons enorm dat Noordtij onafhankelijk is en ‘fris’ in het onderwerp staat. Zo kregen we de belangen van onze inwoners en stakeholders goed in beeld.” – Gemeente De Wolden

Wilt u ook samen met inwoners, ondernemers en stakeholders de ingrediënten voor de energietransitie verzamelen? Wij helpen u daar graag bij. Wilt u net als gemeente De Wolden in praktische  stappen een overzicht van voorwaarden en draagvlak in uw gemeente? Of net even een andere aanpak om de samenleving goed te betrekken bij complexe keuzes? Onze betrokken en flexibele benadering maakt het mogelijk: deskundig en met oog voor alle belangen in de omgeving.

Wat brengt u namens uw gemeente in voor de RES?

 

Terug naar overzicht