Subnavigatie

Duurzaam wonen in De Friese Meren

In 2011 bedacht Noordtij de succesvolle campagne Tûk Wenjen voor Skarsterlân. Met maatwerk om duurzaam wonen in de bestaande bouw ook voor een wijk met lage inkomsensgroepen mogelijk te maken, naast een gemeentebrede inzet. De fusiegemeente De Friese Meren zet deze campagne dan ook voort, afgestemd op de mogelijkheden van nu.

Noordtij heeft samen met de gemeente de website www.defriesemeren.nl/duurzaam ontwikkeld. Op deze website staan alle duurzame projecten en activiteiten die binnen de gemeente plaats vinden. Noordtij doet ook het beheer van de website en zorgt voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Daarnaast adviseert Noordtij over het communicatie- en promotietraject voor het Energieloket en voeren we dit uit. In het Energieloket werken de gemeente De Friese Meren en zeven lokale ondernemers samen. Zij zijn de vraagbaak voor particulieren en opereren vanuit een demonstratiewoning. Dit huis wordt stapsgewijs door de bedrijven omgetoverd van een energieverslindend G-label naar een energiezuinig A-label.

Terug naar overzicht