Subnavigatie

Stichting DBF winnaar Anita Andriesen Prijs 2013!

Stichting DBF uit Grou houdt het voorzieningenniveau op het platteland hoog en pakt gebouwen in kwetsbare gebieden aan. Daarmee is dit de winnaar van de Anita Andriesen Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit 2013. De prijs is in ontvangst genomen door Martin Cnossen, directeur van DBF: "Ik ben er trots op dat ons werk op deze manier zoveel aandacht krijgt!". Noordtij organiseerde de Dag van de Ruimtelijke Kwaliteit en ondersteunde de jury van de Anita Andriesenprijs.

De vakjury bestond uit Niek Verdonk, Hilde Blank, Annelies van der Goot, Eric Luiten en Claudy Jongstra en stond onder leiding van Haije Talsma, wethouder van de gemeente Ferwerderadiel en winnaar van de vorige AA-prijs in 2010. Het thema van de AA-prijs 2013 was ‘Herstructurering en Transformatie’. De inzending van De Aerden Plaats in Oude Bildtzijl viel op: het is een ontmoetingsplek die dankzij de steun van Stichting DBF het dorp levendig houdt. De jury koos Stichting DBF als winnaar uit 12 inzendingen.

De bekendmaking van de winnaar vond plaats tijdens de Dag van de Ruimtelijke Kwaliteit op 2 december 2013. De prijs zelf is een feestelijke publieksmanifestatie die in 2014 in samenwerking met de winnaar wordt georganiseerd. Tijdens deze manifestatie wordt het voorbeeldproject van Stichting DBF aan een groot publiek getoond.

Filmpje bekendmaking winnaar, Omrop Fryslân

Terug naar overzicht