Subnavigatie

Noordtij-opdrachten biobased goed in het nieuws

Noordtij zorgt voor de positionering van het agro-chemiecluster Zuid-Oost Drenthe én van GreenPAC, dat inmiddels de COCI-status heeft verworven.

Vandaag hadden we bovenstaand stukje in de Biochemie-special van het Financieel Dagblad en in Metro verscheen afgelopen donderdag een stuk over Emmen, dat staat onderaan dit nieuwsbericht.

Cursus BBE voor overheden en publieke organisaties
We hebben ook eigen nieuws: op 27 maart vond onze eerste studiemiddag BBE voor overheden en publieke organisaties plaats. Alle Bruggink verzorgde een geweldig gastcollege. Hij deed dit als lid van de Wetenschappelijke en Technologische Commissie Biobased Economy, en is voormalig hoogleraar en DSM-man.

De focussen richt zich tijdens deze studiemiddagen op het ontwikkelen en realiseren van businesscases. We leveren een kader waarmee overheden en publieke organisaties kunnen aansluiten op bbe-belangen in de regionale economie en samenleving. Noordtij organiseert deze studiemiddagen samen met KNN en Bioclear; sinds 2010 trekken we met z'n drieën op als Aanjagers van de Biobased Society. Voor wie meer wil weten over het hoe- en wat van Biobased: lees onze blog Biobased voor Dummies.

En we hebben nog meer BBE- nieuws: Noordtij gaat weer aan de slag voor Greenlincs, het platform voor de ontmoeting van de AgriFood sector en de Biobased & Groene Chemie-sector in Noord Nederland. Later meer daarover.

 

Terug naar overzicht