Subnavigatie

Naar een meerjarenuitvoeringsprogramma voor Fryslân Werkt

Fryslân Werkt heeft de ambitie om de inwoners van Friesland meer zekerheid te bieden op een duurzame arbeidsloopbaan en werkgevers te voorzien van voldoende gekwalificeerd personeel. Vanuit die gedachten speelt Fryslân Werkt een belangrijke rol als netwerkorganisatie op de Friese Arbeidsmarkt.

Inmiddels is gebleken dat de huidige samenwerkingsstructuur binnen Fryslân Werkt heeft geleid tot meer verbinding, uniformiteit en gezamenlijke resultaten. Een mooi gegeven en reden om de netwerkorganisatie ook de komende jaren in de benen te houden. Het succes van de eerste jaren heeft er aan bijgedragen dat er in 2022 een nieuw koersdocument is opgesteld. Hierin is aangegeven om de samenwerking binnen Fryslân Werkt door te zetten en zo samen meer te bereiken.  

Om dat in goede banen te leiden en onderling goed af te stemmen wie wat doet is Noordtij gevraagd om in een aantal werkbijeenkomsten de ingrediënten te verzamelen voor een nieuw meerjaren uitvoeringsprogramma langs drie programmalijnen:

  1. Duurzame inzetbaarheid
  2. Leven lang ontwikkelen
  3. Arbeidsmobiliteit bevorderen

Binnen deze lijnen is het belangrijk om ook de arbeidsmarktstructuur uit te werken. Mensen kunnen hierdoor eenvoudiger hun weg vinden als ze op zoek zijn naar hulp, advies, scholing en ondersteuning. Met het opleveren van de opbrengsten uit de werkbijeenkomsten in een praktisch verslag zijn de ingrediënten verzameld die Fryslân Werkt de komende periode gebruikt om hun meerjaren uitvoeringsprogramma vorm te geven en van passende inhoud te voorzien. 

Noordelijjke arbeidsmarkt
De (noordelijjke) arbeidsmarkt is ons daarin niet vreemd. Naast het werk dat we voor Fryslân Werkt hebben gedaan, zijn we ook actief in de arbeidsmarktregio's Drenthe en Groningen om hen te helpen met de uitdagende vraagstukken die momenteel in de arbeidsmarkt spelen. 

Terug naar overzicht