Subnavigatie

Online Onderwatercafés, leer meer over de Waddenzee

Benieuwd naar het leven onder de zeespiegel van de Waddenzee? Welke bijzondere schatten herbergt de Waddenzee nu eigenlijk onder water? Bij laag water is al van alles te zien: krabben, wadslakjes, een bot, half ingegraven in het zand. Maar ga je dieper, dan is er nog een hele onderwaterwereld te ontdekken. Doe mee met de online Onderwatercafés en kom meer te weten over de wondere wereld onderwater.

Samen met het Programma naar een Rijke Waddenzee (PRW) organiseren wij in september en oktober drie online Onderwatercafés. Ieder met een eigen thema, een gastspreker en een Waddenpubquiz. Zo brengen we de onderwaternatuur van de Waddenzee bij  jou in huis.

 
Donderdag 17 september: De Waddenzee, Swimway en kraamkamer 
Wouter van der Heij, werkzaam bij de Waddenvereniging, vertelt meer over het project Swimway Waddenzee. Voor veel vissen is de Waddenzee een belangrijke schakel in hun levenscyclus. Voor de ene vissoort is het hun leef- of paaigebied,  andere vissen gebruiken de Waddenzee om van zoet naar zout water te gaan en andersom. Het project werkt aan herstel van vismigratieroutes en de kraamkamerfunctie van de Waddenzee. 

Donderdag 8 oktober: Waar onderwater boven water wordt 
Ciska van Geer is Wadvaarder en tevens fotograaf. Het Wad optimaal beleven, dat is wat zij doet en graag deelt. Ciska neemt ons aan de hand van mooie waddenbeelden mee het Wad op, als "onderwater boven water wordt". 

Woensdag 21 oktober: Plankton en het ecosysteem 
Barbara Rodenburg is visser op de TS31 Internos en is aangesloten bij Goede Vissers. Bijzonderheden en observaties die zij als vissers doen, geven ze door aan onderzoekers van het Wad. Samen zorgen ze voor een beter begrip van het ecosysteem van de Waddenzee. 
Barbara laat zien hoe bijzonder plankton is en welke rol het speelt in de onderwaternatuur. Ze neemt  ‘levend’ plankton mee om te kunnen bekijken. 

Doe mee! 
Nieuwsgierig naar de wereld onderwater? Meld je dan aan voor één of meerdere online Onderwatercafés. Deelname is gratis maar aanmelden is noodzakelijk. Stuur een e-mail naar onderwatercafe@gmail.com en geef aan voor welk(e) Onderwatercafé(s) je aanmelding is.  De online sessies starten om 20.00 uur en duren tot ongeveer 21.15 uur. Van te voren ontvang je van ons een Zoom link om mee te kijken en mee te doen. Voor de pubquiz is het handig om je smartphone bij de hand te hebben.

Meer informatie over de Onderwatercafés is te vinden op de website van PRW.

Terug naar overzicht