Subnavigatie

Onderzoek naar passende communicatie voor Economie en ecologie in balans

Een goede samenwerking vraagt om heldere communicatie. Noordtij helpt het samenwerkingsverband Ecologie en economie in balans (E&E) om duidelijk te krijgen wat de ingrediënten zijn voor een goede interne én externe communicatie.

Binnen E&E werken ongeveer vijftien partijen samen om zowel ecologie als economie een goede plaats te geven in de Eemsdeltaregio. Dit doel is vertaald in verschillende ambities, waar al enkele jaren hard aan wordt gewerkt. Zoals wel vaker gebeurt, liet het maken van een goed plan voor de interne en externe communicatie even op zich wachten. Nu de tijd rijp is, heeft E&E Noordtij gevraagd om onder haar partners te inventariseren wat de ideeën, wensen en ervaringen zijn voor de interne én externe communicatie. In hoeverre is men in elke organisatie op de hoogte van E&E? Wat zijn belangrijke doelgroepen? Wat is een geschikte communicatieboodschap?

We zorgen voor het gewenste inzicht door een passende onderzoeksopzet, met daarin een concrete vragenlijst en een bijeenkomst met alle partners om te reflecteren op de resultaten. Daarmee leggen we de basis voor een strategisch communicatieplan. Door tussentijds goed af te stemmen, werken we samen aan een doeltreffend en bruikbaar eindresultaat. De vragenlijst staat inmiddels uit. De bijeenkomst is gepland voor na de zomer.

De samenwerking binnen E&E bestaat onder andere uit gemeenten, ministeries, bedrijven, kennisinstellingen en belangenorganisaties.

Terug naar overzicht