Subnavigatie

Een slimme corporatie aan de rand van Nederland

In december leverde woningcorporatie De Bouwvereniging haar nieuwe ondernemingsplan op. Wij hebben het proces dat daar toe leidde tussen juni en december met heel veel plezier begeleid. En we hebben een mooie bijdrage kunnen leveren aan het ophalen van ideeën en het schrijven van basisteksten.

Eigenwijs en betrokken, dat kenmerkt de corporatie die de markt voor sociale huurwoningen in de gemeente Harlingen bedient. De wens was een bondig en levend document, dat met grote betrokkenheid van medewerkers, huurders en professionele stakeholders tot stand zou komen. Het werd een proces met een hoog tempo, een stevige dynamiek en een prachtig resultaat. Elisabeth van der Spek wist de inspanningen in prachtige tekeningen vast te leggen. Op 4 februari 2020 wordt het nieuwe bedrijfsplan feestelijk gepresenteerd met een gastcollege van Rob Roggema over de ontwikkeling naar een leefomgeving die energie levert in plaats van neemt.

De ambities en opgaven die in het ondernemingsplan zijn uitgewerkt benut De Bouwvereniging de komende jaren als uitgangspunt en toetsingskader van het werk.

Lees hieronder het ondernemingsplan.

Terug naar overzicht