Subnavigatie

Wat maakt Hardenberg duurzaam?

Met deze vraag zijn we in de gemeente Hardenberg de straat opgegaan en hebben we inwoners gevraagd naar wat zij onder duurzaamheid verstaan.

De gemeente Hardenberg wil samen met haar inwoners het huidige beleid rondom duurzaamheid updaten. Met onze praatpaal zijn we weer op stap gegaan en hebben we inwoners in Hardenberg, Bergentheim en Dedemsvaart gevraagd naar hoe zij kijken naar duurzaamheid. Wat vindt men daarin belangrijk en wat zou de gemeente op kunnen pakken. Ook hebben we jongeren specifiek opgezocht tijdens een sportdag om ook hun ideeën en wensen omtrent duurzaamheid mee te kunnen nemen. De Stentor heeft daar een leuk nieuwsitem van gemaakt.

De aankomende periode gaan we ook nog op vier plaatsen in de gemeente de We Energy Game spelen. Deze serious game laat zien wat er komt kijken bij het energieneutraal maken van je eigen woonplaats. Op 10 oktober, de dag van de duurzaamheid, organiseren we in Hardenberg ook nog een Pubquiz om met inwoners het energievraagstuk te bespreken en de resultaten van alle bijeenkomsten te delen. 

 

Terug naar overzicht