Subnavigatie

Succesvolle terugblik op Behind the scenes @ Emmen van de VNCI

2018 is een heel bijzonder jaar voor de VNCI: de vereniging bestaat 100 jaar en heeft daarmee officieel het predicaat Koninklijk gekregen. Als onderdeel van dat 100 jarig bestaan heeft de VNCI besloten om samen met de zes verschillende chemieclusters in het land een aantal “Behind the Scenes” te organiseren, zo ook in Emmen. Vanuit Noordtij was collega Daan Borjeson verantwoordelijk voor de coördinatie en het organiseren van het event in samenwerking met de VNCI, Green PAC, DC Tech, Emmtec Services, gemeente Emmen, provincie Drenthe en SUSPACC.

Het “Behind the Scenes” event vond plaats op 5 oktober 2018 en daarmee hebben we in grote mate bijgedragen aan het verder op de kaart zetten van Chemical Cluster Emmen als onderdeel van Chemport Europe. Een belangrijke ontwikkeling in de profilering en zichtbaarheid van de regio op nationale en internationale schaal.  

Innovatie en duurzaamheid

Het programma op 5 oktober stond in het teken van innovatie & duurzaamheid. Twee thema’s die elkaars synoniem zijn en die elkaar in Emmen dagelijks ontmoeten. Er is vernieuwing, er zijn succesvolle startups en scale-ups, er wordt geïnvesteerd in kennis en men zoekt samen naar oplossingen voor de plastic soep, het terugdringen van de CO2 uitstoot en het halen van de klimaatdoelstellingen van Parijs.

Kortom met het Behind the Scenes @Emmen hebben we laten zien dat het Chemical Cluster Emmen als groter onderdeel van Chemport Europe een prachtig voorbeeld is voor de Nederlandse chemie. We hebben laten zien hoe het Cluster succesvol verandert in een periode van transitie en daarbij eveneens haar toegevoegde waarde vergroot.

Benieuwd hoe het was? Bekijk hier de aftermovie.

Terug naar overzicht