Subnavigatie

Met Chemport Europe naar EFIB in Brussel

Begin dit jaar werd Chemport Europe gelanceerd om de groene economie te versnellen en de chemische sector in de noordelijke regio wereldwijd op de kaart zetten. Dat is de gezamenlijke ambitie van de provincies Groningen en Drenthe voor Chemport Europe: de Noord Nederlandse focus op biobased chemie.

Binnen Chemport Europe krijgt de bestaande bedrijvigheid in de regio een krachtige impuls, worden nieuwe (inter)nationale ondernemingen aangetrokken en krijgen veelbelovende start-ups een vliegende start.

Deelname EFIB

In het kader van de (inter)nationale zichtbaarheid, herkenbaarheid en het vermarkten van de biobased/circulaire economie in het Noorden heeft Chemport Europe ingezet op deelname aan het 10de  European Forum for Industrial Biotechnology and the Bioeconomy (EFIB) in Brussel op 10 en 11 oktober.

Met meer dan 650 bezoekers is EFIB hét leidende event in Europa waar het gaat om de laatste ontwikkelingen op het gebied van industriële biotechnologie en de biobased economie.

De EFIB was daarmee de ideale gelegenheid voor Chemport Europe om zich aan een breder, internationaal publiek te presenteren. En met succes. Het event is echt een eerste aanzet geweest om in gesprek te gaan met nieuwe Europese partners. Het heeft mooie follow-ups opgeleverd voor mogelijke samenwerkingen. Lees hier ook het interview met collega Daan Borjeson in de Agro&Chemie.

Vanuit onze opdracht Drenthe is Biobased was Noordtij verantwoordelijk voor de begeleiding, organisatie en uitvoering van de Chemport Europe stand (met verschillende partners uit het noorden) op het beursgedeelte van dit event.

Terug naar overzicht