Subnavigatie

RIG thema-avonden

Noordtij adviseert en organiseert voor het Regionaal Informatiepunt Gaswinning (RIG) diverse thema-avonden.

In het gemeentehuis van Loppersum is het Regionaal Informatiepunt Gaswinning gevestigd. Hier vinden geïnteresseerden informatie over de gaswinning in Groningen en de aardbevingen die dit veroorzaakt. Regelmatig worden vanuit het Regionaal Informatiepunt Gaswinning ook thema-avonden georganiseerd. Noordtij organiseert samen net de NAM en de gemeente Loppersum dit jaar een aantal RIG thema-avonden. Burgemeester Rodenboog is namens de gemeente Loppersum gastheer tijdens deze avonden, Jaap Jepma is de gespreksleider.

30 April: Aantrekkelijk en sterk wonen in Groningen. Op welke manieren kun je nieuw- en verbouwen in het aardbevingsgebied? Twee architecten uit de omgeving zijn met de deelnemers gaan kijken naar de mogelijkheden van verbouw en nieuwbouw in dit gebied. Wat zijn goede keuzes? Welk materiaalgebruik hoort daar bij en hoe houd je het veilig? Ook heeft de NAM de ontwerpprincipes voor nieuwbouw gepresenteerd.

28 Mei: In gesprek met de Dialoogtafel. Wat wilt u de Dialoogtafel meegeven? Deze vraag stond centraal tijdens de RIG avond over de Dialoogtafel. De Dialoogtafel Groningen zet zich in voor de regio waar aardbevingen plaats vinden. De tafel wil breed gedragen maatrgelen tot stand laten komen, samen kom je verder dan alleen. De Dialoogtafel is met de deelnemers in gesprek gegaan over vier onderwerpen: leefbaarheid, schadeherstel, bouwkundig versterken en de Dialoogtafel zelf.

25 juni: Het Centrum Veilig Wonen. Op donderdag 25 juni vindt de RIG thema-avond over het CWV plaats. Doel van deze avond is om de taken van het CVW uit te dragen. De deelnemers gaan met het CVW in gesprek over hun ervaringen met het CVW. Wat gaat goed, wat kan verbeterd worden.

 

 

Terug naar overzicht