Subnavigatie

Niet zichtbaar en toch op de voorgrond: Energietransitie in de praktijk

Wij Noordtij'ers staan zelf niet graag op de voorgrond, dat laten we liever aan onze opdrachtgevers over. Toch vinden we het wel heel leuk als projecten en opdrachten waaraan we werken de aandacht krijgen die ze verdienen. En gelukkig gebeurt dat!

Zo stond vorige week een artikel in het Dagblad van het Noorden over de energieambities die gemeente De Wolden heeft. Wij hebben samen met de gemeente het actieplan Klimaat en Energie mogen opstellen en helpen hen nu met de uitvoering daarvan.

Samen met de provincie Groningen organiseren wij het proces om tot nieuw beleid voor energie voor de periode 2020-2035 te komen. De provincie wil dan van 20 naar 60% duurzame energie toe. Om ingrediënten te verzamelen voor het nieuwe beleid organiseren we kennisbijeenkomsten, stakeholderbijeenkomsten én bewonersbijeenkomsten. We hebben een tournee met 18 bijeenkomsten door de provincie. Ook voor dit bijzondere proces is aandacht in de media en voor de animatie die hiervoor gemaakt is.

Op BNR radiocolumn van Remco de Boer waren wij bijzonder trots. Hij complimenteert de provincie Groningen met de kwaliteit van de gespreksronde om bewoners te betrekken bij de dilemma’s rondom de energietransitie.

 

Terug naar overzicht