Subnavigatie

Emmen in de spotlight!

De gemeente Emmen heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het centrum van Emmen. Met het symposium 'Emmen Uitgelicht!' heeft de gemeente laten zien welke grootse transformatie het centrum van Emmen heeft ondergaan, en lag de nadruk op de bijzondere lichtprojecten.

Vanuit Noordtij heeft Rianca in de aanloop van het symposium wekelijks bij de gemeente Emmen gewerkt, om samen met hen het symposioum vorm te geven. Tijdens het symposium zijn de deelnemers meegenomen in het ingrijpende centrumvernieuwingstraject van de gemeente Emmen. De projecten die centraal stonden waren:

- Raadhuisplein, een bruisend centrumplein;
- Hondsrugtunnel, winnaar Lamp Lighting Award 2015;
- Marktplein, het (cultuur)historisch hart;
- Boulevards, de verbindingsas. 
De projecten hebben een sterk innovatief karakter. Welke technieken en materialen zijn gebruikt? En hoe was het realisatieproces? In een masterclass-setting, begeleid door dagvoorzitter Willem Gunneman, is de kennis gedeeld over de successen en de leerpunten.  

Inspirerende lezing door André Kuipers 
Het gaat niet alleen om informeren, maar ook om inspireren! En wie kan dat beter dan André Kuipers?! De eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam. Zijn lezing ging over techniek en innovatie. Het ISS is het grootste, meest complexe, internationale technologische bouwwerk dat de mens ooit heeft gemaakt. Grensverleggende technologie die buitenaardse omstandigheden kan doorstaan. 

Beleef de unieke verlichting
Verlichting speelt in de projecten een belangrijke rol. De toegepaste systemen en technieken zijn bijzonder. Niet voor niets is de Hondsrugtunnel dit jaar uitgeroepen tot het mooiste lichtkunstwerk van de wereld! Het avondprogramma bood de unieke mogelijkheid om dit wandelend te beleven! Doelgroep voor het (vak)symposium ‘Emmen Uitgelicht!’ op donderdag 19 november 2015 waren  andere gemeenten en het bedrijfsleven in en buiten Emmen.

Het symposium vond plaats in en rondom de Grote Kerk in Emmen. Ga voor meer achtergrondinformatie naar www.emmenuitgelicht.nl
 

Terug naar overzicht