Subnavigatie

Op fietse!

Afelopen week hebben we als teamuitje een bezoek gebracht aan de omgeving van UNESCO werelderfgoed De Koloniƫn van Weldadigheid in Veenhuizen.

Niet geheel toevallig kozen we voor deze bestemming. Een aantal klussen waaraan we gewerkt hebben de afgelopen periode waren in of rondom dit gebied. Zo hebben we de provincie Drenthe, gemeente Noordenveld en Stichting De Nieuwe Rentmeester geholpen bij het maken van een gezamenlijk koersdocument voor de ontwikkeling van het gebied Veenhuizen.

Na een wandeling door het gevangenisdorp stapten we op de fiets richting de uitkijktoren in het Fochteloërveen. Wat een mooi en bijzonder gebied om doorheen te kunnen wandelen/fietsen. In dit kwetsbare natuurgebied is Natuurmonumenten aan het werk om de (lekke) kades aan te pakken zodat de sponsfunctie van het Fochteloërveen kan herstellen en de bijzondere natuur met onder andere de kraanvogel, de gladde slang en het veenhooibeestje ook in de toekomst behouden blijft. Om deze werkzaamheden kenbaar te maken en hier draagvlak voor te krijgen in de omgeving, hebben wij onder andere een webinar georganiseerd en diverse communicatie opgetuigd onder andere met vlogjes en informatieborden.

De volgende stop was Appelscha waar we, na een welverdiende lunch, al mijmerend de fietstocht terug richting Veenhuizen maakten. Het is een bijzonder gebied waar de geschiedenis nog zo zichtbaar is, maar waar ook gezocht wordt naar de connectie met het heden. En waar cultuur en natuur met elkaar verweven zijn.

Kortom een leuke en leerzame dag waardoor we een goed beeld hebben gekregen van dit bijzondere gebied in relatie tot de opdrachten die we hier de afgelopen tijd met veel plezier hebben uitgevoerd.

 

 

Terug naar overzicht