Subnavigatie

Strategisch bijdragen aan de communicatie van ZWINC

ZWINC is de nieuwe naam voor Green PAC iLab. Vanuit Noordtij ondersteunt collega Daan Borjeson de communicatie rond deze startup incubator al sinds de oprichting in 2013. De werkzaamheden variƫren daarbij van het schrijven van teksten voor de website, achtergrondartikelen, persberichten, een terugkerend jaarboek, tot het organiseren, voorbereiden en uitvoeren van campagnes, het maken van promotiefilmpjes, flyers, brochures, beurs- en presentatiewanden. Kortom een inzet die er in de loop van de jaren aan heeft bijgedragen dat de incubator een bekende is geworden in de regio en daarbuiten.

Inmiddels is iLab sinds eind 2021 ZWINC geworden. Hierin heeft Daan vanuit de kracht van het ilab samen met het team van (nu) ZWINC gewerkt aan het zichtbaar en herkenbaar maken van de nieuwe rol die ZWINC speelt in het verbreden, verdiepen en verbinden van het regionale ecosysteem. 

Die verandering zorgt er nu voor dat de nieuwe look en feel, oftewel de smoel van ZWINC, van nieuwe inhoud moet worden voorzien. Zo wordt er dit jaar hard gewerkt aan een nieuwe website en andere nieuwe middelen. ZWINC heeft een nieuwe tone-of-voice gekregen, er is een uitgebreide brandmanual geschreven en de SEO van de site is druk geanalyseerd.

Al deze veranderingen dragen er aan bij dat Daan vanuit de strategische en adviserende communicatierol mag werken aan het herschrijven van de inhoud, zodat deze maximaal aansluit bij deze nieuwe identiteit. Maar dat niet alleen. Bij Noordtij zijn we er namelijk van overtuigd dat een nieuwe jas je natuurlijk een nieuwe flitsende look kan geven, maar daarbij nog niets zegt over de strategische keuzes die je maakt als organisatie of initiatief.

Vandaar dat Daan begin dit jaar een strategisch en concreet uitvoerbaar communicatieplan heeft geschreven om ZWINC op inhoud sterker te maken. En met succes. Zo wordt het advies om de alumni (uitgevlogen ondernemers) een sterkere rol te geven in de communicatiestrategie momenteel concreet uitgewerkt. Daan: “Vanuit mijn jarenlange ervaring binnen deze incubator is het erg fijn om te werken met een bevlogen team die mijn expertise waarderen op inhoud. Het is mooi om te zien dat ze iets met mijn adviezen doen om zichzelf zo goed mogeiljk op de kaart te zetten.”

Benieuwd naar ZWINC? Houd dan hun website in de gaten die de komende tijd verder gevuld zal worden.

Terug naar overzicht