Subnavigatie

Omgevingsvisie gemeente Ommen

Na een paar weken interviewen, schrijven, heen en weer mailen, checken en nog eens checken was ie af! Voor gemeente Ommen hebben we eind vorig jaar, ter ere van de terinzagelegging van de ontwerp-omgevingsvisie, een bijlage bij de regionale krant het Ommer Nieuws gemaakt. Een leuke en laagdrempelige manier om de inwoners van gemeente Ommen ook in het laatste stukje van het proces mee te nemen.

Gemeente Ommen was geen nieuw terrein voor ons. We werken al een flinke poos met veel plezier samen. Dat begon in 2019, toen de gemeente van start wilde met het betrekken van inwoners bij het maken van de omgevingsvisie. Wij hebben een doeltreffende en passende aanpak uitgedacht en de uitvoering daarvan voor onze rekening genomen. Vanwege het coronavirus werd er soms een grote flexibiliteit gevraagd. Voor ons geen probleem: we zijn graag flexibel en een alternatief is zo geregeld. Na een vragenlijst, een reeks (digitale) bijeenkomsten, een fotowedstrijd, fietstocht, kleurplatenwedstrijd en meer was het tijd voor de afrondende fase en kon de ontwerp- omgevingsvisie ter inzage komen te liggen.

Inmiddels is de omgevingsvisie van gemeente Ommen ‘Ommen Jouw Toekomst’ vastgesteld door de raad. Gemeente Ommen kan nu dus, samen met haar inwoners, aan de slag voor een mooie toekomst. En wij? Wij kijken terug op een prettige samenwerking!

Benieuwd naar de bijlage voor gemeente Ommen? Klik hier (lowres).

Terug naar overzicht