Subnavigatie

Gebiedscommissie Ternaard i.o. communicatieondersteuning

Het afgelopen jaar hebben wij de Gebiedscommissie Ternaard i.o. ondersteunt met communicatie. De Gebiedscommissie i.o. is in het leven geroepen om tot concept spelregels te komen voor het Gebiedsfond Ternaard.

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan deze spelregels. De spelregels gaan over de besteding van €60 miljoen, die verdeeld worden over tien jaar tijd, als er tot gaswinning wordt overgegaan. De uitwerking is een vervolg op de investeringsagenda Ternaard en gaat over de thema’s Energietransitie, Zoetwatermanagement en Sociaal Economische Vitaliteit. Voor deze drie thema’s zijn aparte werkgroepen gevormd waarbij diverse mensen uit het gebied plaatsnamen en gezamenlijk tot conceptspelregels zijn gekomen.

Alle informatie uit deze werkgroepen hebben wij in handige hand-outs gezet, zodat het voor de geïnteresseerden in één overzicht duidelijk wordt wat de criteria zijn voor de verschillende thema's.

Maandag 17 januari hebben we een online sessie georganiseerd waarbij de voorzitters van de themawerkgroepen de conceptspelregels hebben toegelicht. Kijkers konden hun vragen stellen tijdens de uitzending.

Benieuwd naar de uitzending en de hand-outs? Ga dan naar https://www.noardeast-fryslan.nl/gebiedsfonds-en-gebiedscommissie

De uitzending is verzorgd door RTVNOF

Terug naar overzicht