Subnavigatie

Snelle actie: avond voor verontruste bewoners Jarinowoningen

Het inmiddels failliete bouwbedrijf Jarino heeft in de zeventiger jaren huizen gebouwd met onvolledige gesteunde dragende balken. Dat, én de media-aandacht, zorgt voor verontrusting bij de bewoners in ondermeer Winsum. Want donderdag werd bekend dat de Groninger aardbevingen mogelijk risico opleveren voor deze huizen. Vrijdag zijn alle bewoners uitgenodigd voor een informatieavond, en rinkelde de telefoon bij Noordtij. Maandag stond Jaap Jepma voor een zaal met zo'n 300 bewoners. De gemeente, Arcades en NAM gaven toelichting op bevindingen en plan de campagne.

RTV Noord over de bijeenkomst op 15 september 2014 (kijk hier voor de radio- en tv-items):

"Om verdere onrust te voorkomen werden de bewoners in een bomvolle zaal ingelicht over de problemen. Het bleef daarbij vrij rustig. De bewoners maakten wel hun ongerustheid kenbaar, maar deden dat met niet al teveel emoties.

Zorgen
Dat betekent zeker niet dat ze geen vragen hebben. Met name op het gebied van de waardevermindering van hun huizen. 'Wie gaat dat betalen?' Zo wilden ze weten. En ook is er zorg over de veiligheid. 'Kunt u onze veiligheid nu en in de toekomst garanderen?' Vroeg één van de bewoners."

Terug naar overzicht