Subnavigatie

Positionering Biobased-regio ZO-Drenthe

Terwijl op veel plekken vooral wordt gesproken over de Biobased Economy en wordt nagedacht over de kansen die deze ontwikkeling heeft, vindt die in Drenthe al volop plaats. Ondernemers, kennisinstellingen en overheden maken zich sterk voor innovatie en nieuwe bedrijvigheid en dat betaalt zich uit in een steeds sterker biobased-profiel. En dat is het communiceren waard! Noordtij tekent voor een slagvaardig biobased-communicatieprogramma. Doel: zichtbaarheid van de biobased economy in Drenthe binnen en buiten de regio, ook in internationaal perspectief.

Vooral de regio Zuidoost Drenthe heeft uitstekende potenties om zich onderscheidend te profileren met Biobased Economy. Eén van de sterkste troeven is de grote concentratie van relevante sectoren die zich hier fysiek in elkaars nabijheid bevinden: chemie, agrobiopolymeren en vezelchemie, land- en tuinbouw, verwerkende industrie en een groot achterland door grensoverschrijdende samenwerking met Duitsland. Vraag en aanbod zijn aanwezig en ook de kennisintensieve partijen om innovaties mee te ontwikkelen zijn in de regio gevestigd.

De provincie Drenthe en ook de gemeente Emmen vinden het belangrijk om deze ontwikkelingen in Zuidoost Drenthe te profileren. Niet alleen binnen de provincie, maar ook op noordelijke schaal, nationaal en buiten de eigen landsgrenzen. De regio heeft een potentiële koploperspositie op het gebied van biobased en wil daar graag de vruchten van plukken.  De aanwezigheid van relevante sectoren biedt veel ruimte is voor innovatie en nieuwe toepassingen, en ook voor de vestiging van nieuwe bedrijvigheid op pilotplants.

Terug naar overzicht