Subnavigatie

Green PAC: innovatiecentrum voor kunststoffen, vezels en composieten

Green PAC is het open innovatiecentrum voor (groene) kunststoffen, vezels en composieten in noordelijk Nederland. Als kenniskatalysator en vraagbaak voor bedrijven in de chemische- en kunststofindustrie ontwikkelen ondernemers hier samen met onderzoekers van kennisinstellingen nieuwe materialen en producten. Van brug tot bloedfilter tot fiets. De focus is businessdriven. Noordtij adviseert over de communicatie, positionering en profilering van Green PAC.

Bij Green PAC leiden ideeën tot innovaties en innovaties tot nieuwe producten. Producten met meerwaarde en de kracht om te concurreren.

In 2013 startte we in de aanloop naar de toekenning van de Coci/iLab-status van Green PAC. Dat was een uitgebreid communicatietraject, dat zich grotendeels achter de schermen afspeelde. Inmiddels is de status een feit. De COCI-status (Centre of Open Chemical Innovation) is toegekend aan het Emmtechterrein. Hier zijn alle productiefaciliteiten aanwezig voor het opschalen van innovatieve biobased producten. Op het PSP-terrein in Zwolle, dat de iLab-status heeft, vindt onderzoek voor startups plaats. GreenPAC is een initiatief van Stenden Hogeschool en Hogeschool Windesheim. Bedrijven en onderzoekers worden ondersteund door (soms zelf al ondernemende) hbo- en mbo-studenten die hier de kans krijgen hun toekomst in de groeiende biobasedsector op te bouwen.

Terug naar overzicht