Subnavigatie

Kiezen uit drie consortia

Noordtij's Jaap Jepma is de onafhankelijke gespreksleider tijdens de jurybijeenkomst van Slim en Snel van WoonFriesland. De vraag van de woningcorporatie om in een kort traject consortia te vormen die naar eigen idee invulling mogen geven aan de vraag hoe 330 meest flatwoningen energetisch en kwalitatief te verbeteren, heeft veel losgemaakt.

Vorig jaar oktober heeft WoonFriesland de vraag tijdens een druk bezochte bijeenkomst gepresenteerd. De daarop volgende weken zijn allerlei brede consortia ontstaan, die tot half december de gelegenheid hadden hun aanpak of plan in een filmpje toe te lichten. Na voorselectie bleven 10 inzendingen over, die tijdens een openbare bijeenkomst zijn bekeken en gewaardeerd door WoonFriesland en bewoners van de woningen samen. Daaruit volgde een selectie van consortia die hun voorstel verder konden uitwerken.

Op dinsdag 16 april presenteren de drie overgebleven consortia ‘De Uitkomst’, ‘Wijkbedrijf Bilgaard’ en ‘Mienskip’ hun plannen voor de verbetering van 330 huur- en koopwoningen én leefomgeving in De Kei en De Gealanden in Leeuwarden aan de jury. Noordtij heeft in het verleden verschillende malen voor het wijkpanel van Bilgaard gewerkt. Zo maakten we samen met hen ondermeer een promotieplan voor de wijk, die naast veel mogelijkheden ook achterstandsproblematiek kent. Daarnaast is Noordtij een sterke partner in bewonerscommunicatie, met resultaatrijke ervaringen op het gebied van energiebesparing en leefbaarheid.

Ook de drie nu verder uitgewerkte plannen worden tijdens een openbare bijeenkomst beoordeeld. Het consortia dat hierbij het beste uit de verf komt, krijgt de opdracht. De jury bestaat uit een vertegenwoordiger van de bewoners, de gemeente Leeuwarden en WoonFriesland.

Terug naar overzicht