2013 is ons Jaar van het Werkplezier!

Door: Ilse Luijken20 december 2012

Zo, nog even twee dagen flink doorhalen en dan breken er twee lekkere vakantieweken aan. Welverdiend, want we hadden een druk en mooi jaar! Vandaag is het een kwestie van typen. In elk geval voor Daan en mij: we zitten tegenover elkaar, hanteren de hamerslag op het toetsenbord, tappen veel koffie bij uit de thermoskan en reflecteren af en toe boven de kerstlampjes op het werk. Een mooi jaar, dat is het! Een vrolijk jaar, dat was het ook!

We kunnen met trots terugkijken op een succesvol jaar met erg mooie projecten. Ondanks de recessie om ons heen hebben we zwarte cijfers kunnen noteren en zelfs een bescheiden groei gehad van zo’n 7%. Super dus! Wel zagen we een verschuiving in de opdrachtgevers. We hadden groei in onze opdrachten voor overheden, bedrijven en kennisinstellingen, maar een forse daling in het werk voor maatschappelijke organisaties. Maar straks weer een nieuw jaar, met nieuwe rondes en nieuwe kansen! Er staan al weer mooie projecten op de lijst.

Tot onze spijt hebben we eind november afscheid genomen van Gerard Kerkstra. Gerard is een paar jaar lang een fijne collega geweest, die veel werk heeft verzet voor bijvoorbeeld Tûk Wenjen in Skarsterlân en het Kennisplatform Duurzame Leefomgeving in Overijssel. Inmiddels werkt hij met veel plezier voor Nationale Fiets Projecten in Heerenveen. Het goede nieuws is dat Ilse Luijken is aangeschoven om ons met extra handen te ondersteunen als communicatiemedewerker. Ilse kenden we al door haar werk voor Atelier Fryslân, waar ze voor de communicatie zorgde.

Nu 2012 bijna is afgelopen begint het alweer te kriebelen om met al het nieuws in 2013 een frisse start te maken. Een nieuw jaar, nu al met veel perspectief en werkplezier:

  • In opdracht van de gemeente Leeuwarden gaan we in gesprek met college en gemeenteraad over ‘de nieuwe overheid’.
  • Voor de NHL werken we aan de ingrediënten voor een duurzame hogeschool.
  • In zowel Fryslân als Drenthe ontwikkelen we met partners uit het bedrijfsleven businesscases in de biobased economy.
  • Voor het Programma Rijke Waddenzee zijn we aan het werk om met hen de ingrediënten te verzamelen die belangrijk zijn voor een meerjarenprogramma van het Waddenfonds.
  • Met de provincie Fryslân wegen we af hoe je het best de ervaringen rondom lerende netwerken kunt benutten.
  • Met het Kennis en Informatie Netwerk Fryslân gaan we aan het werk over de vraag hoe je het ontsluiten van kennis en dataverkeer tussen professionele partners goed kunt organiseren.
  • In opdracht van de gemeente Skarsterlân gaan we aan de slag om de verhuizing van de succesvolle Tûk Wenjen-campagne een plek te geven in de nieuwe gemeente Friese Meren.
  • In Overijssel gaan we door met het ontsluiten van ervaringen en kennisontwikkeling via het Kennisplatform Duurzame Leefomgeving.

Ik word er alweer onrustig van als ik dit zo zit uit te tikken. Er komt weer heel veel moois op ons af, want veel wat in het vat zit heb ik nog niet eens kunnen noemen. Hard werken, dat wordt het, maar dat doen we bij Noordtij met heel veel plezier. En dat moet ook, want met lol in je werk presteer je tenslotte veel beter.

Ongetwijfeld spreken we elkaar allemaal weer in het nieuwe jaar. En vast zult u dan soms denken, hé daar is Noordtij ook weer bij betrokken. Of: verrek, Jaap Jepma staat ook overal met z’n neus vooraan.

Klopt. Want ook in 2013 doen wij weer volop mee, liefst in projecten die er toe doen, graag in projecten met heel veel werkplezier!

 

Jaap Jepma  

Terug naar overzicht