Het ging prima, Lok

Door: Ilse Luijken10 januari 2012

Gisteren draaide de mail en telefoon hier overuren. Eelke Lok had in zijn column op Omrop Fryslân de schier onmogelijke opgave voor Jaap als gespreksleider tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Friese Milieufederatie besproken.

Nou, het ging prima! Inderdaad een stevige bijeenkomst, daar niet van.

Naast de borrel ging deze receptie voor de Friese Milieufederatie zelf namelijk ook ergens over. De FMF is de koepel voor 25 organisaties die zich sterk maken voor natuur en landschap in Fryslân. De eigen toekomst staat onder druk, want de subsidie door de Staten wordt teruggedraaid. Zo vindt de VVD het te gek voor woorden dat er overheidsgeld wordt uitgegeven om het protest tegen de eigen plannen te bekostigen. Dat levert mede- en tegenstanders op. Daarom stond drie mini-discussie op het programma. Over die eigen toekomst en over hete hangijzers de Centrale As en energiecoöperaties.

Jaap presenteerde de talkshow, gedeputeerden Poepjes (CDA) en Konst (PvdA) reageerden naast de discussies ook op groene wensen van aanwezigen tijdens de Nieuwjaarsreceptie, rapper Remon schudde de boel nog es extra op, de tijd was beperkt. Kortom, het was een bijeenkomst op het scherpst van de snede. Helemaal top dus!

Zo lang de stream beschikbaar is, staat hier de column van Eelke Lok.

 

Saskia

Terug naar overzicht