Top-klapper

Door: Ilse Luijken5 mei 2011

Bevrijdingsdag 2011. Ik kijk uit het raam vanaf ons kantoor en zie de bedrijvigheid. Bierinstallaties worden klaargezet en terrasjes schieten als paddestoelen uit de grond. Het zonnetje schijnt en een zacht windje waait door het open raam. Ik voel me er heerlijk bij.

Twee weken geleden was het wel anders. Op dinsdagochtend fietste ik naar het werk met een ontzettende steek in mijn borst. Wat bleek later die ochtend: een spontane klaplong!

Vijf jaar geleden had ik er ook al een en vanuit die gedachte was ik er van overtuigd dat ik weer twee weken in het ziekenhuis zou liggen. Na de foto en het gesprek met de longarts mocht ik gelukkig in mijn handjes klappen. Ik hoefde niet te blijven, want mijn long was niet helemaal ingeklapt. Je hebt een topklaplong zei ze. Uiteindelijk ben ik bijna twee weken uit de running geweest en tillen mag ik nog steeds niet. Gelukkig kan ik nu wel weer fietsen en traplopen, dus werken kan gewoon weer op kantoor.

De klussen lopen lekker en het werk is leuk. De afwisseling maakt ook dat er altijd weer een nieuwe uitdaging is. Waar ik vorig jaar en het jaar daarvoor nog veel bezig was met projecten op het gebied van duurzaamheid, ben ik nu vooral druk met projecten op het gebied van ruimtelijke kwaliteit.
Na het succesvolle symposium Duurzaam DNA Drenthe van het Atelier mooi Drenthe met ruim 250 deelnemers zijn we nu bezig met het vervolg. Zo ligt er inmiddels een startnotitie voor een noordelijk congres over ruimtelijke kwaliteit. Verder werk ik ook aan de publiciteit van het Atelier, onder meer het bijhouden en optimaliseren van de website.

Al met al erg leuk, en genoeg te doen. Dat stemt mij erg positief! Ik blijf me ook de rest van dit jaar, verwacht ik, nog lekker druk met de thema’s die me boeien en werk dat me energie geeft.

Daan

Terug naar overzicht